Przepis
Spód:
100g herbatników
1/2 kostki masła
Masa:
400ml mleczka kokosowego
1 szkl mleka
6 łyżeczek żelatyny
3 czubate łyżeczki cukru pudru
ok 400g malin
galaretka malinowa
Spód: Ciastka rozkruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wysypać na spód małej tortownicy (18cm) i mocno przyklepać. Odstawić do lodówki.
Masa: Mleko doprowadzić do wrzenia, rozpuścić w nim żelatynę i ostudzić. Wymieszać z mleczkiem kokosowym i cukrem pudrem. Na spodzie herbatnikowym ułożyć część malin, zalać masą kokosową i odstawić do lodówki do stężenia.
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl gorącej wody, ostudzić. Na torciku ułożyć maliny i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do stężenia.
Rada: Aby maliny nie pływały należy zalać je ostrożnie lekko tężejącą galaretką