Pieczona karkówka w pomidorach

Malgorzata
Obiad
09.03.2020 13:51
Pieczona karkówka w pomidorach

English version Roasted pork neck with tomato sauce (8 servings) Ingredients: 8 pork neck cutlets 3 large onions, sliced oil for frying salt, pepper Ingredients for the sauce: 500 ml tomato passata 1 tsp mustard 1 tbsp of ground sweet paprika 1⁄2 tsp chilli 1 tsp pepper 1 tsp of sugar 1 tsp salt 1 tsp vinegar Preparation: Składniki: 8 plastrów karkówki 3 duże cebule, pokrojone w plasterki olej do smażenia sól, pieprz Składniki na sos: 500 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka papryki mielonej słodkiej 1⁄2 łyżeczki mielonego chilli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka octu Przygotowanie: Dopraw karkówkę solą i pieprzem z każdej strony, obsmaż z obu stron do zarumienienia na patelni z odrobiną oleju i ułóż w naczyniu do zapiekania. Rozpływająca się w ustach karkóweczka, zapieczona z cebulą w sosie na bazie pomidorów – przepyszna! Włóż danie do nagrzanego do 200 oC piekarnika i piecz pod przykryciem przez 1 godzinę.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/pieczona-karkowka-w-pomidorach-roasted-pork-neck-with-tomatoes/