Sałatka z tuńczykiem, makaronem i warzywami

Sałatki
08.03.2020 20:01
Sałatka z tuńczykiem, makaronem i warzywami

SAŁATKA MAKARONOWA Z TUŃCZYKIEM Składniki: 250 g makaronu (dowolnego, ja najczęściej używam świderków lub penne) 1/3 sałaty lodowej 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 250 g pomidorków koktajlowych 1 puszka kukurydzy 3-4 ogórki korniszony 1 czerwona cebula 4-5 łyżek posiekanego koperku 3 łyżki majonezu 1 czubata łyżeczka musztardy (używam sarepskiej) Przygotowanie sałatki makaronowej z tuńczykiem jest szybkie i proste, a porcja na tyle duża, że jak zrobię na kolację, to zawsze zostaje mi na drugi dzień. Ja uwielbiam robić sałatkę na kolację, bo wtedy często wykorzystuję składniki, które zostały mi z obiadu (często jest to właśnie ugotowany makaron czy kawałki warzyw). Sałatę lodową porwij w dłoniach na małe kawałki, pomidorki przekrój na połówki lub ćwiartki. Tuńczyka odsącz z zalewy na drobnym sicie, następnie podziel na kawałki i dodaj do makaronu. Ale jak zrobię na imprezę, to bywa, że nie zostaje 😀 bo jest tak smaczna, sycąca i aromatyczna, że potrafi zniknąć jako pierwsza. Sałatka makaronowa z tuńczykiem i warzywami to przepyszna, zdrowa, pożywna i kolorowa propozycja na wiele okazji i bez okazji.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2020/03/salatka-makaronowa-z-tunczykiem/