Miłośnikom takich szybkich wypieków polecam słodkie francuskie rożki z jabłkami, a dla miłośników wytrawnych przekąsek: pikantne roladki z ciasta francuskiego i parówki w cieście francuskim. Słodkie roladki z ciasta francuskiego , Składniki na kilkanaście sztuk, ok. 17-18 sztuk : 1 arkusz ciasta francuskiego powidła 1 łyżka mleka cukier puder do posypania Jak przygotować słodkie roladki z ciasta francuskiego? Ponieważ potrawy z użyciem francuskiego ciasta powstają w błyskawicznie, warto mieć je zawsze w lodówce, w razie ochoty na jakąś przekąskę, czy wizytę niespodziewanych gości. Z ciasta francuskiego można przygotować wytrawne przekąski oraz różne ciasta, ciasteczka na słodko. Roladki układamy na płasko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15-20 minut w 200 stopniach C. Wystarczy też wykroić ciasteczka w kształcie kółek lub kwadratów, upiec i posypać ciastka zwykłym cukrem pudrem i w kilka chwil mamy pyszne maślane ciasteczka.