Składniki: - 500 g kapusty czerwonej - 220 g kukurydzy w puszce - 1 łyżka oleju - 6 szt. kiszonych ogórków - 2 ząbki czosnku - 180 ml jogurtu naturalnego - 3 łyżki majonezu - 1 jabłko - sól do smaku Przygotowanie: - Kapustę zetrzeć na mandolinie i podsmażyć na oleju ok. 4 min. na średnim ogniu, gdy ostygnie doprawić solą. - Do kapusty wrzucić wszystkie składniki, wlać jogurt wymieszany z majonezem i czosnkiem, całość dokładnie wymieszać i odstawić na godz.do lodówki, żeby smaki się przegryzły. - Kukurydzę odlać z zalewy, ogórki kiszone posiekać na cienkie plasterki, u mnie starłam na tarce w słupki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://slodkoslodka.pl/2020/03/salatka-turecka/