Smak kremu dodawał im wyjątkowości i wyszło coś naprawdę rewelacyjnego,idealne na deser do kawy,lub na słodki stół na imprezach rodzinnych,polecam Składniki: Na bezę: - 10 białek - 500g drobnego cukru - łyżka mąki ziemniaczanej - łyżka octu winnego - szczypta soli - 1 marakuja - pół papai - 150 ml pulpy z mango - 6 żółtek - 3/4 szkl. cukru pudru - skórka otarta z cytryny (ok 1 łyżka) - 70 g masła Na bitą śmietanę: - 500 ml śmietanki kremówki - 1 łyżka cukru pudru - 2 śmietan duży - 1 łyżka otartej skórki z pomarańczy Jak mamy przestudzone bezy i krem owocowy to możemy składać deser w całość .Do gniazdka nakładamy po 1-2 łyżki bitej śmietany na to polewamy kremem owocowym, układamy fileciki z pomarańczy,kilka kawałków winogrona i kilka nasion z marakui . Ubijamy śmietankę na sztywno razem z cukrem ,następnie dosypujemy śmietan-fixy i skórkę otartą z pomarańczy . Następnie dodajemy mus owocowy i skórkę otartą z cytryny i mieszamy tak jeszcze na parze przez około 10 do 15 minut .Po Miksujemy ze sobą miąższ papai, pulpę z mango i miąższ z marakui w blenderze. przekładamy misę nad garnek z wrzącą wodą i na parze ucieramy, drewnianą łyżką przez około 10 minut .Po ubijamy na sztywno ze szczyptą soli ,dodajemy cukier i ubijamy jeszcze aż będą błyszczące i ciągnące .Dodajemy mąkę i ocet i miksujemy jeszcze chwilę do połączenia się składników. W szklanej misce miksujemy żółtka z cukrem pudrem na puszystą i jasną masę .Następnie