Sałatka z batata, pieczonej kapusty i cieciorki

Agnieszka
Sałatki
03.03.2020 14:35
Sałatka z batata, pieczonej kapusty i cieciorki

Garść jarmużu (150 g) 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki 3 łyżki oleju Sok z cytryny Wsyp na rozgrzane naczynie jarmuż, chwilę podpiekaj, posyp suszonym czosnkiem, podlej niewielką ilością wody, przykryj i duś przez chwilę, aż jarmuż zmieknie. Liczba porcji: 2 Składniki: 1 duży ziemniak 2 puszki cieciorki (2×400 ml) Sałatka z batata i pieczonej kapusty to jedna z najlepszych sałatek jakie jedliśmy. Batat pokrój w większe kawałki, kapustę posiekaj nożem lub zetrzyj na tarce. Kapustę posyp majerankiem, batata rozmarynem i oregano, cieciorkę słodką papryką. Super smakuje bez żadnego dresingu, ale jeśli chcesz możesz ją polać ulubionym sosem. Krok 1 Umyj batata i kapustę. Wyłóż warzywa na tackę do pieczenia. Nastaw piekarnik na 210 stopni. Przepłucz cieciorkę na sicie. Skrop sokiem z cytryny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/przepis-dnia-salatka-z-pieczonego-batata-kapusty-i-cieciorki/