Rolada orzechowa siostry Anastazji

Patrycja
Ciasta
03.03.2020 15:19
Rolada orzechowa siostry Anastazji

Składniki na 1 roladę: ciasto: mąka pszenna 20 dag żółtka 2 szt, cukier puder 10 dag, margaryna 10 dag, śmietana 18 % 2 łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, nadzienie: orzechy włoskie mielone 10 dag, białka 2 szt, cukier kryształ 5 dag, dodatkowo: Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie łyżka po łyżce dodajemy cukier nie zaprzestając ubijania. Pieczemy w 170-180 st. C przez 30 min. Upieczoną roladę odstawiamy do ostygnięcia, a następnie posypujemy cukrem pudrem. Podejrzewałam, że będzie smakować moim domownikom, więc zrobiłam od razu z 3 porcji 😄 Wszystko zniknęło :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2020/03/rolada-orzechowa-siostry-anastazji.html