Filet z kurczaka z serem i pieczarkami

Ewa
Obiad
03.03.2020 9:00
Filet z kurczaka z serem i pieczarkami

2 pojedyncze piersi kurczaka około 250 g pieczarek 2 małe cebule około 100-150 g tartej mozzarelli słodka papryka mielona majeranek sól, pieprz olej/masło klarowane Cebulę kroimy w piórka. Oprószamy solą, pieprzem oraz mieloną papryką Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, obsmażamy mięso z obu stron, do lekkiego zrumienienia. Na patelnię po smażeniu kurczaka wrzucamy cebulę (jeśli jest taka potrzeba dodajemy jeszcze odrobinę masła). Udostępnij Zapisz Klasyka na polskim stole – mięso z pieczarkami i serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i zapiekamy przez około 15 minut (do zapieczenia się sera).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/03/03/filet-z-kurczaka-z-serem-i-pieczarkami/