Tomato and chocolate muffins 1 serving (5 muffins, 1 has 100 kcal) time of preparation: 25 minutes (+30 minutes of cooking and baking) Ingredients: cream: 1 medium tomato (100 g) preferably chocolate 15 g dark chocolate 1 tablespoon of erythritol or sugar optional a bit of almond aroma cake: 35 ml plantbased milk 25 ml water 25 g cream 20 g plant yogurt 50 g wheat flour 10 g of crushed hazelnuts 1 tablespoon chickpea flour (or more wheat flour) 1 tablespoon of erythritol or sugar 1 teaspoon of cocoa 1/2 teaspoon baking powder a pinch of baking soda Instructions: Cut the tomato into small cubes and boil in a saucepan with a sweetener. Pomidorowo-czekoladowe muffinki, czyli jak zrobić sobie słodkie śniadanie i nie mieć żadnych wyrzutów sumienia Pomidorowo-czekoladowe muffinki 1 porcja (5 muffinek, 1 ma ok. 100 kcal) czas przygotowania: ok. 25 minut (+ok. 30 minut gotowania i pieczenia) koszt: ok. 3 zł Składniki: krem: 1 średni pomidor (100 g) najlepiej czekoladowy 15 g czekolady gorzkiej 1 łyżka erytrytolu lub cukru opcjonalnie odrobina aromatu migdałowego ciasto: 35 ml mleka roślinnego 25 ml wody 25 g kremu 20 g jogurtu roślinnego 50 g mąki pszennej 10 g pokruszonych orzechów laskowych 1 łyżka mąki z ciecierzycy (lub więcej pszennej) 1 łyżka erytrytolu lub cukru 1 łyżeczka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej Wykonanie: Pomidora kroimy w drobną kostkę i zagotowujemy w rondelku ze słodzikiem. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Gotujemy ok. 10 minut. Mleko mieszamy z wodą, częścią kremu i jogurtem. Finally, add chocolate, mix until melted and set aside to cool.