Kotlety schabowe zapiekane z warzywami - składniki na farsz: - 1 duża cebula - 400 g pieczarek - 1 papryka czerwona - 4 ogórki konserwowe - 0,5 puszki kukurydzy (masa po odsączeniu: około 110 g) - 0,5 puszki czerwonej fasoli (masa po odsączeniu: około 110 g) - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 3 łyżki ketchupu pikantnego - przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka - 200 g sera żółtego Bardzo smaczne kotlety schabowe zapiekane z farszem składającym się z pieczarek, ogórków konserwowych, kukurydzy, koncentratu pomidorowego i ketchupu pikantnego, pod pierzynką z sera żółtego. Kotlety schabowe zapiekane z warzywami - składniki: - 700-800 g schabu - 3 jajka - mąka pszenna do panierowania - bułka tarta do panierowania - przyprawy: sól, pieprz, ulubiona przyprawa do mięsa - dodatkowo: olej do smażenia Jak zrobić kotlety schabowe zapiekane z warzywami? - Mięso oczyść, pokrój w plastry, rozbij i dopraw solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa. - Każdy kawałek mięsa panieruj najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku i na koniec w bułce tartej. - Po upływie powyższego czasu dodaj ogórki konserwowe pokrojone w kostkę, kukurydzę i fasolę odsączoną z zalewy, koncentrat pomidorowy i ketchup.