Tagliatelle z boczkiem i groszkiem w sosie śmietanowym

Milena
Makarony
29.02.2020 12:52
Tagliatelle z boczkiem i groszkiem w sosie śmietanowym

Składniki na tagliatelle z boczkiem i groszkiem w sosie śmietanowym: - 300 g makaronu tagliatelle - 2 ząbki czosnku - 300 g boczku wędzonego - 250 ml śmietany 30% - szklanka groszku mrożonego - parmezan lub garna padano do posypania - 2 gałązki świeżego rozmarynu (jeśli nie macie, może być suszony) - sól, pieprz Tagliatelle z boczkiem i groszkiem w sosie śmietanowym to bardzo pyszne i szybkie danie na obiad, które przygotujecie w pół godziny. Jeśli posiadamy moździerz, to sól gruboziarnistą (dałam himalajską) ucieramy z kilkoma ziarnami pieprzu, następnie dodajemy rozmaryn oraz czosnek i całość ucieramy, aż powstanie gładka papka. Na koniec na patelnię dokładamy ugotowany makaron i całość mieszamy ze sobą. Danie powinno zasmakować każdemu, choć osoby na diecie redukcyjnej powinny się go wystrzegać, gdyż zawiera sporo kalorii. Całość zalewamy śmietaną, wsypujemy groszek i trzymamy na ogniu kilka minut, aż sos zgęstnieje. Makaron Z Kurczakiem W Sosie Śmietanowo-Koperkowym Błyskawiczne Spaghetti Ze Szprotkami Penne Ze Szpinakiem I Piersią Z Kurczaka

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2013/06/tagliatelle-z-boczkiem-i-groszkiem-w-sosie-smietanowym/