Pulpeciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym, które robi się raz dwa!

Obiad
28.02.2020 15:52
Pulpeciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym, które robi się raz dwa!

Ilość – 2 osoby Składniki: 3 białe kiełbasy SUROWE (grube, jak najlepszej jakości) ½ średniej lub dużej białej cebuli 200 g śmietany 18% (do zup i sosów) 5 -6 łyżeczek tartego chrzanu (ja miałam gotowy ze słoiczka) 1 łyżeczka musztardy (może być sarepska, angielska, dijon, byle zmielona, nie w kulkach) 1 łyżeczka suszonego majeranku ½ szkl wody sól, pieprz (pieprz najlepiej prosto z młynka) siekana natka pietruszki do posypania Ja przyznam nieskromnie, że gdy przygotowywałam te pulpeciki z białej, aby zrobić zdjęcia do wpisu, to miałam w planach zjeść coś wegańskiego (staram się bardzo ograniczyć mięso), ale jak tylko posmakowałam, czy wyszło tak, jak zwykle robię, to musiałam sobie nałożyć pełną porcję na talerz… Możesz więc najpierw obrać pyrki i wstawić, aby się gotowały, w międzyczasie przygotować pulpeciki z białej kiełbasy, a na koniec dorzucić np. kiszonego ogórka w ramach warzywnego dodatku i masz pyszny, szybki obiad! Fakt, nie jest to danie lekkie, bo śmietana jest dość tłusta, dlatego nie dodawałam już oleju, masła czy smalcu do podsmażenia, pulpeciki i cebula smażą się na tłuszczyku z kiełbasy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://opycha.pl/pulpeciki-z-bialej-kielbasy-w-sosie-chrzanowym-ktore-robi-sie-raz-dwa/