Spód: około 140 g ciasteczek maślanych około 60-70 g masła Warstwa serowa z mango: 500 g pulpy mango 400 g twarogu sernikowego (u mnie Piątnica) 3 łyżki drobnego cukru 2 łyżki żelatyny 1/4 szkl. Na spód ciasteczkowy wykładamy naprzemiennie obie masy (ja wykładałam po 2 łyżki masy żółtej i po 1 masy białej). W efekcie końcowym wychodzi nam serniczek zebra – jeśli oczywiście ktoś potrafi ją zrobić – ja nie potrafię, więc u mnie sernik łaciatek;) Masy (a zwłaszcza serowa), dosyć szybko tężeją. mleka Warstwa serowa: 600 g twarogu sernikowego (u mnie Piątnica) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 5 łyżek drobnego cukru 1 i 1/2 łyżki żelatyny 1/4 szkl. Dodatkowo: 50 g białej czekolady + 1-2 łyżki słodkiej śmietanki 30% kilka łyżek pulpy mango Masło rozpuszczamy na małym ogniu. Następnie żelatynę na warstwę z mango podgrzewamy na malutkim ogniu, tylko do rozpuszczenia. Udostępnij Zapisz Przepis na sernik z mango, który opublikowałam jakiś czas temu, wzbudza wiele kontrowersji. U mnie dziś ponownie sernik mango, ale tym razem jest to sernik bez pieczenia. Następnego dnia wierzch serniczka dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą (+śmietanka) oraz pulpą z mango. Mamy tutaj dwie warstwy serowe, w tym jedną z dodatkiem pulpy mango. Na koniec możemy delikatnie stuknąć tortownicą o blat, by masy równomiernie rozłożyły się w formie. Twaróg miksujemy krótko z cukrem oraz pulpą mango.