Jeśli tak, to dajcie znać w komentarzach czy smakowało :) Składniki: 5 białek szczypta soli 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej tortowej 1 łyżka budyniu śmietankowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju Masa: 250 g. Dodatkowo: cukier puder Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, cały czas ubijając, dodawać po łyżce cukru. Ja zawsze, roladę przekrajam na dwie części i wtedy owijam folią. Następnie, roladę owinąć folią aluminiową i schłodzić w lodówce, przez kilka godzin. Upieczona roladę, przełożyć na ściereczkę, papierem do góry. Tak mi wygodniej. Przed podaniem, roladę posypać cukrem pudrem. , wyłożyć na blaszkę od piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia. Po rozmrożeniu, bardzo fajnie się ubijają, tak jak świeże. Zrobiłam podobnie jak roladę biszkoptową, tylko bez żółtek. Rozłożyć ją na blacie i posypać cukrem pudrem. Tym bardziej, że to smaczny sposób na zaległe białka. Kiedy cukier połączy się z białkami, wyłączyć mikser. Zawinąć roladę, razem ze ściereczką.