Ten wpis cieszy się ogromną popularnością na święta i z tej okazji zostawiam prezent, czyli E-book z poradami, jak nie marnować jedzenia w święta. Biszkopty możesz delikatnie zamoczyć w galaretce i dopiero wtedy przykleić na dno formy – wtedy po wylaniu masy serowej zostaną na swoim miejscu. Jak widzisz, sernik na zimno z twarogu z wiaderka, to proste ciasto. Sernik na zimno z twarogu z wiaderka – Rady: I gorączkowo zastanawiałam się co z nim począć, a że nie chciało mi się odpalać piekarnika, to postawiłam na ciasto bez pieczenia. Oczyma wyobraźni już ją widzę – będzie wyglądał bardzo podobnie, w smaku też będzie obłędny, tylko kalorii będzie mniej 🙂 Co sądzicie o takich zestawieniach przepisów: klasyczne kontra zdrowsze/lżejsze odpowiedniki? Są tam proste receptury na nadprogramowe białka, żółtka, czy konfiturę z owoców po kompocie z suszu. Sernik z twarogu z wiaderka to bardzo klasyczne ciasto, jakich już dawno u mnie nie było. Sernik na zimno trzymaj w lodówce przez minimum 6 godzin lub całą noc – wówczas całość piękne się zwiąże. A do tego przepis na płyn do sprzątania z tylko 2 składników i porady, jak prawidłowo przechowywać jedzenie w lodówce. Gdy galaretka będzie tężejąca ostrożnie wylej ją na owoce – ja to zrobiłam po około 30 minutach od wstawienia jej do lodówki. Sernik z twarogu z wiaderka – przepis: Teraz czas na ser – zmiksuj go z cukrem pudrem i i lekko już gęstą żelatyną. Zachęcam Cię również do zapoznania się z pozostałymi przepisami na serniki: Pozdrawiam smacznie Anna Lena ze Zjem Cię! Na ciastka ostrożnie wlej masę serową i odstaw na 20 minut do lodówki. A jak jeszcze ładnie ułożysz na nim owoce, to będzie również eleganckie.