Zupa gulaszowa z papryką

Ewelina

Zupy

13.10.2015 18:21

Zupa gulaszowa z papryką

Najlepsza Zupa gulaszowa z papryką: SKŁADNIKI: 50 dag łopatki wieprzowej 1 cebula 3 papryki kolorowe (czerwona, zielona, żółta) 250 ml wrzącej wody, 500ml bulionu lub rosołu, 3 ziemniaki, 1 płaska łyżeczka soli, Pieprz do smaku 1 łyżeczka tymianku lub majeranku 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki, szczypta pieprzu cayenne 100 g domowego ketchupu lub kupnego 1 łyżka oleju PRZYGOTOWANIE: Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w dość grubą kostkę. Doprawiamy całość solą i pieprzem, dodajemy ketchup pomidorowy, chwilkę przesmażamy, wlewamy ok. 250 ml wody i dusimy ok. 30 minut aż woda odparuje (jeśli mięso jest jeszcze twardawe uzupełniamy wrzącą wodę i dusimy dalej). Następnie wlewamy bulion, dodajemy przyprawy, pokrojoną paprykę, ziemniaki i gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 15-20 minut. Rozgrzewamy olej w dość wysokiej patelni, dodajemy mięso, podsmażamy, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy. Kolorowe papryki kroimy w paski, a ziemniaki w kostkę.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/zupy/zupa-gulaszowa-z-papryka/