Drożdżówki z serem i kruszonką

Przekąski
26.02.2020 11:47
Drożdżówki z serem i kruszonką

Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru 30 g. drożdży 3/4 szklanki ciepłego mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1 żółtko szczypta soli Ser: 300 g. twarogu 2,5 łyżki cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego (proszek) 1 żółtko Kruszonka: 40 g.masła 2 łyżki mąki 2 łyżki cukru Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżkę cukru i wymieszać. , przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Następnie, we wgłębienie każdej bułeczki, nałożyć ser. Dobrze wyrobione ciasto, posypać z wierzchu delikatnie mąką i nakryć ściereczką. Miękkie ciasto drożdżowe, nadzienie serowe, a na wierzchu kruszonka. Następnie w środku każdego placka, zrobić wgłębienie dnem szklanki. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, jajka, żółtko i zaczyn. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę. Uformować wałek i podzielić na równe części. Ja po prostu uwielbiam, połączenie drożdżowego z serem. Z każdej części, zrobić placek. Na koniec wlać olej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/02/drozdzowki-z-serem-i-kruszonka.html