Ślimaczki drożdżowe z pieczarkami, serem i salami

Przekąski

31.12.2019 10:50

Ślimaczki drożdżowe z pieczarkami, serem i salami

Szczęśliwego Nowego Roku!!! Składniki: 1 kg mąki 1 kostka margaryny 4 jajka 100 g. drożdży 1 szklanka mleka 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru Dodatki: 500 g. pieczarek 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 250 g. sera żółtego salami 1 puszka tuńczyka keczup (miałam swojski) Wykonanie: Margarynę roztopić i zostawić do wystudzenia. Ostatni dzień roku i ostatni przepis w tym roku :) Wczoraj, zrobiłam te drożdżowe ślimaczki, dziś tylko podgrzeje w piekarniku i będą na wieczór. Pieczarki pokroić w plasterki, dodać do cebuli, na koniec dodać drobno pokrojony czosnek. Kiedyś, zabrakło mi farszu i zrobiłam z jednej części, takie właśnie ślimaczki z serem i szynką. Korzystając z okazji, chciałam Wam bardzo podziękować, że byliście ze mną w tym roku. Ja zrobiłam dwie z salami, a dwie z tuńczykiem. Wam życzę przede wszystkim zdrowia, bo wiem z własnego doświadczenia, że jest najważniejsze. Mam nadzieję, że zostaniecie na następne lata :) Życzę Wam również, dużo miłości, abyście otaczali się tylko dobrymi ludźmi, aby spełniły się, wszystkie Wasze marzenia. Gotowe ślimaczki, układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Na koniec, powoli wlewać roztopioną margarynę. Następnie, pokroić na wąskie kawałki. Nakryć ściereczką i odstawić na około godzinę do wyrośnięcia.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/12/slimaczki-drozdzowe-z-pieczarkami-serem.html