Chleb z garnka

Marta
Śniadania
17.02.2020 18:10
Chleb z garnka

Chleb z garnka - składniki: - 5 i 1/3 szklanki mąki pszennej - 25 g świeżych drożdży - 1 łyżka cukru - 2 łyżeczki soli - 2 szklanki ciepłej wody - 3 łyżki oleju - W międzyczasie piekarnik rozgrzej do 200 stopni Celsjusza i wstaw do niego naczynie żaroodporne z pokrywką, w którym będziesz piec chleb. Pyszny, domowy chleb z garnka, który wyrasta przez kilka godzin w lodówce. Chleb pieczony w garnku jest puszysty w środku, a na zewnątrz posiada grubą, chrupiącą skórkę. - Gotowy chleb wyjmij z naczynia żaroodpornego, przełóż na kratkę i pozostaw do całkowitego ostudzenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/02/chleb-z-garnka.html