Krótko zmiksuj, tylko do połączenia się składników. Formę do pieczenia o wymiarach 25 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Galaretki malinowe rozpuść w 3 3/4 szklanki wrzątku, odstaw do ostudzenia, a następnie wstaw do lodówki do lekkiego stężenia. Całość podgrzewaj na niewielkiej mocy palnika do całkowitego rozpuszczenia się składników. Ciasto wstaw do lodówki na czas przygotowania kremu. Cztery ciastka Oreo odłóż do dekoracji, a resztę pokrusz przy pomocy wałka do ciasta lub zmiksuj w blenderze. Żelatynę zalej zimną wodą i odstaw na 10 minut, by napęczniała. Kolejno dodaj mąkę przesianą z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelej do formy, wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni Celsjusza i piecz przez 55 minut. Masę wyłóż na całkowicie stężałą warstwę malinową. Po całkowitym ostudzeniu przekrój ciasto na dwa blaty. Na galaretce poukładaj maliny, delikatnie je wciskając. Przykryj drugim blatem ciasta, lekko dociśnij i wstaw do lodówki.