Suflet czekoladowy

Alina
Desery
15.02.2020 11:30
Suflet czekoladowy

4 porcje 4 jajka M o temperaturze pokojowej 120 gramów czekolady gorzkiej lub deserowej 100 gramów masła 50 gramów mąki pszennej 50 gramów cukru Moje kokilki są dość duże i mają 9 cm średnicy i 5 cm wysokie. Masło rozpuścić w rondelku dodać połamaną na kawałki czekoladę, mieszamy tylko do momentu aż czekolada się całkowicie rozpuści. Na koniec dodajemy mąkę i krótko miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia składników. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, zmniejszamy temperaturę do180 stopni z funkcją termoobieg i pieczemy około 13- 15 minut. Do miski wbić sparzone wcześniej jajka, dodajemy cukier i ubijamy na gęstą pianę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://andziapichci.blogspot.com/2020/02/suflet-czekoladowy.html