Sałatka makaronowa z owocami i mozzarellą / 1 porcja Składniki: 100 g makaronu kokardki (inaczej motylki czyli farfalle) 1 morela 2 garście malin 2 łyżeczki oliwy z oliwek 3 grube plastry mozzarelli 2 łyżeczki posiekanej natki z pietruszki Przygotowanie: Makaron farfalle czyli kokardki, morele, malinki, mozzarella i spora dawka witaminy C w postaci posiekanej natki, którą dodaję do niemal każdego dania. Sałatkę mieszamy z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki. Z tego przepisu można zrobić danie główne-wtedy podajemy makaron na ciepło. Całość skropiona delikatną w smaku oliwą z oliwek i sałatka gotowa! To maliny kupione w osiedlowym warzywniaku zainspirowały mnie do przygotowania dania w klimatach polsko-włoskich. Z moreli usuwamy pestkę i kroimy na mniejsze kawałki. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.