Składniki: 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 mała marchewka 1,5 szklanki płatków owsianych górskich 1 szklanka jogurtu naturalnego 6 łyżek cukru lub jego zamiennika 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka kakao Przygotowanie: Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na największych oczkach. Chrupiące z wierzchu, miękkie i wilgotne w środku, pięknie brązowe i bardzo eleganckie, jak na wersję fit! W misce mieszamy ze sobą startą marchewkę, płatki owsiane, jajka, jogurt, cukier, proszek do pieczenia, cynamon oraz kakao, najlepiej przy pomocy trzepaczki. Jesień w kuchni to dla mnie zapach korzennych przypraw, zwłaszcza mielonego cynamonu, którego zapach roznosi się po całym domu. Muffinki należy piec w foremkach silikonowych, w przypadku papierowych foremek ciasto może przykleić się. Zainspirowana popularnym ciastem marchewkowym postanowiłam przygotować muffinki, ale w wersji fit, bo bez mąki, a z płatkami owsianymi.