Zapiekanka z tortellini - składniki: - 2 opakowania tortellini (2 x 250 g; użyłam z nadzieniem serowym) - 250 g szynki konserwowej - 500 g pomidorków koktajlowych - 250 g mozzarelli - 1 puszka kukurydzy (masa po odsączeniu: około 220 g) Zapiekanka z tortellini - składniki na sos: - 250 ml śmietanki 18% - 4 jajka - 3 łyżki mąki pszennej - 4 ząbki czosnku - przyprawy: sól, pieprz, bazylia Pyszna, niezwykle aromatyczna i kolorowa zapiekanka z tortellini w sosie śmietanowo-jajecznym z dodatkiem pomidorków koktajlowych, szynki konserwowej, mozzarelli i kukurydzy. - Tortellini ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. - Do wysokiego naczynia wlej śmietankę, dodaj jajka, mąkę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, bazylię, sól i pieprz. - Formę z zapiekanką wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 45 minut.