Składniki na 24 sztuki: - 250 g masła - 3 szklanki mąki - 1 szklanka śmietany 18% Z podanych składników zagniatamy ciasto. Nadziać możecie je czym dusza zapragnie (oprócz dżemu, który wypłynie), choć ja w przypadku jakichkolwiek rogali jestem fanką marmolady :) Tak kochani, ale jeszcze kilka obowiązków trzeba dopełnić zanim dam pójdę w objęcia morfeusza :) Tak, tak :) Są już od dłuższego czasu hitem internetu i trochę żałuję, że tak późno je wypróbowałam. Każdą z nich rozwałkowujemy na okrąg i dzielimy go na 8 kawałków. Nie wiem jak długo można je przechowywać, gdyż zniknęły jeszcze tego samego dnia :) Na zewnętrzne końce kawałków ciasta kładziemy porcję marmolady i zwijamy do wewnątrz, tworząc kształt rogala. W ostateczności margaryna też się nada, ale to dzięki masłu mają one ten cudowny, maślany posmak.