Charlotte z truskawkami

Kasia
Ciasta
31.05.2020 11:35
Charlotte z truskawkami

Aromatyczne, mięciutkie i po prostu przepyszne w swej prostocie ciacho bez pieczenia! Charlotte z truskawkami Charlotte z truskawkami – składniki na tortownicę 22 cm 220 g podłużnych biszkoptów 500 g truskawek do masy 200 g truskawek do galaretki 1 truskawkowa galaretka 1 tabliczka 100 g białej czekolady 1 łyżka cukru 400 g śmietany kremówki 30% lub 36% 4 łyżeczki żelatyny + 70 ml przegotowanej wody. Charlotte z truskawkami – wykonanie: Żelatynę przygotować wg opisu na opakowaniu w proporcji 4 łyżeczki na 70 ml wody. 200 g truskawek pokroić na drobniejsze części, połączyć z tężejącą galaretką i wylać na wierzch ciasta. Charlotte z truskawkami planowałam zrobić już w zeszłym roku podczas sezonu na truskawki, jednak te skończyły się szybciej, niż przypuszczałam. Całość przypomina najprostszy biszkopt z kremem i galaretką oraz sezonowymi truskawkami (takie cicho pamiętam z dzieciństwa), jest jednak ładniej podane. Gdy uformujemy brzegi, niewykorzystane biszkopty pociąć na plasterki i razem z końcówkami, które odcięliśmy od brzegów ciasta, wyłożyć na dno tortownicy. Ciasto kubeczkowe z truskawkami Rosyjskie watruszki z serem i truskawkami Sernik z truskawkami Mini galette z truskawkami, rabarbarem i lodami Zobacz także: Serradura z truskawkami Knedle z truskawkami Ja zawszę przygotowuję ją z ciut mniejszej ilości wody jaka jest wskazana na opakowaniu, np. zamiast 2 szklanek wody, daję 1,5 szklanki. A chyba nie ma innych owoców w ciągu całego roku, na które czekam z tak ogromnym utęsknieniem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://katarzynarzepecka.pl/2020/05/charlotte-z-truskawkami.html