Orkiszowy torcik z cytrynowym kremem

Weronika
Ciasta
21.09.2019 18:04
Orkiszowy torcik z cytrynowym kremem

Proste, klasyczne smaki, po prostu pycha!120 g mąki ( 90 g orkiszowej+30 g mąki ziemniaczej)90-120 g ksylitolu/cukru4 jajka250 g mascarpone250g śmietanki kremówkisok z 1 cytrynyskórka otarta z cytryny3 łyżki ksylitolu/cukrudodatkowo:3 łyżki dżemunasączenie: herbata+cukier+cytrynaPrzygotowanie:SMACZNEGO ! Po wyjęciu z piekarnika foremkę ustawić z upieczonym ciastem do góry dnem. Biszkopt po wystygnięciu będzie równy jak stół, bez górki mascarpone ubić z bitą śmietaną i cukrem. Na koniec ubijania dodać sok z cytryny i startą skórkę biszkopt przeciąć na 3 części. jajka ubić z cukrem na puszysty kogel-mogel. Wlać ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (boków formy nie należy smarowć tłuszczem) i piec w 170 C 35 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/09/orkiszowy-torcik-z-cytrynowym-kremem.html