Składniki na sałatkę z rybą: - - około 400 g fileta rybnego (u mnie dorsz) - jajko - bułka tarta - papryka czerwona - 3 ogórki konserwowe - 2 cebule - puszka kukurydzy Sos: - - 3 łyżki octu winnego lub jabłkowego - 3 łyżki ketchupu - 3 łyżki oleju - pół łyżeczki cukru - sól, pieprz Przygotowanie Filety kroimy w paski grubości około 5 cm. Sałatka z rybą smażoną w panierce i warzywami w zalewie ketchupowej to pyszna przekąska, która świetnie sprawdzi się na imprezie czy świątecznym stole. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Paprykę kroimy w paski, ogórki w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebulę kroimy w piórka, zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy na 15 minut. Następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i pozostawiamy do przestygnięcia. Po tym czasie odsączamy ją z wody na sicie.