Cieszę się jednak, że Wam się on spodobał 🙂 Kruchy spód: - 130 g mąki pszennej - 75 g masła - 65 g drobnego cukru - 20 g kakao - szczypta soli Sernik: - 1 kg twarogu sernikowego - 35 g mąki ziemniaczanej - 4 jajka - 250 ml słodzonego mleka zagęszczonego - 200 g kwaśnej, gęstej śmietany 18% - 600 g pulpy z mango (puree z puszki) - szczypta soli Warstwa śmietanowa: - 400 g kwaśnej, gęstej śmietany 18% - 4 łyżki cukru pudru - 2 łyżki pulpy mango Masło rozpuszczamy na małym ogniu, lekko studzimy. Sernik z mango W drodze głosowania na FB, jakie ciasto chcielibyście by ukazało się na blogu, większością głosów wygrał serniczek mango. Pieczemy przez około 60-65 w 160 stopniach (gotowy sernik powinien być ścięty, na środku może lekko falować. W związku z tym, dziś przepis właśnie na to ciasto. Upieczony sernik pozostawiamy na około 10 minut w wyłączonym piekarniku. Za pomocą łyżeczki rozprowadzamy na wierzchu kropki z pulpy mango. Składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. Podpiekamy wstępnie przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym