Składniki: 1 opakowanie wafli (ok. 6 sztuk) 100 g cukru 2 łyżki kakao 250 g margaryny 8 łyżek wody 6 łyżek mleka w proszku W ten sposób możemy przygotować wafelki np. z mniejszą ilością cukru czy też z zamiennikiem cukru. Przygotowanie takich wafelków w domu są dużo lepsze niż te, które możemy kupić w sklepie. Możemy wykonać mniejsze lub większe. Gotowe wafle odstawiamy do lodówki na parę godzin. Zazwyczaj to od nas zależy jakich składników używamy i w jakich proporcjach. Zawsze uwielbiałam przygotowywać je w domowym zaciszu razem z moją babcią. Żeby szybciej masa zrobiła się zimna, możemy garnek wstawić do miski z zimną wodą. Po tym czasie wafle kroimy na mniejsze części (kwadraty lub prostokąty).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://foodmagazine.pl/wafelki-czekoladowe/