Ciasto Pawełek z wiśniami

Marta
Obiad
31.01.2020 18:08
Ciasto Pawełek z wiśniami

Posmaruj biszkopt cienką warstwą kremu pawełkowego, kolejno wyłóż wiśnie, następnie wyłóż pozostałą część kremu, wyrównaj. Całość gotuj na najmniejszej mocy palnika do całkowitego rozpuszczenia i dokładnego połączenia się składników uważaj jednak, by nie zagotować masy. Śmietanę kremówki ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i cienkim strumieniem wlej ostudzoną żelatynę. Formę do pieczenia o wymiarach 25 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Formę z ciastem wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 30 minut - do suchego patyczka. W rondelku podgrzej połamane na mniejsze kawałki Pawełki, czekoladę, cukier i mleko. Na czas przygotowywania kremu śmietanowego, ciasto wstaw do lodówki. Ubitą śmietanę wyłóż na biszkopt. Ostudzony biszkopt przekrój na dwa blaty. Formę do pieczenia ponownie wyłóż papierem do pieczenia. Żelatynę zalej zimną wodą i odstaw na 10 minut, by napęczniała. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/01/ciasto-paweek-z-wisniami.html

Słodko-słone pichcenie

Marta