Omlet biszkoptowy

Ewa
Śniadania
29.01.2020 9:05
Omlet biszkoptowy

Na małej patelence (o średnicy 12-14 cm) rozgrzewamy odrobinę masła i wylewamy część masy biszkoptowej (z podanej porcji powinniśmy otrzymać 3-4 małe omleciki). Dodatkowo: miód drobne owoce do podania: maliny, borówki, banany, kiwi, lub inne ulubione Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i z cukrem. Moje dziecko go uwielbia:) 2 jajka 1 płaska łyżka drobnego cukru 1 łyżka mąki szczypta soli masło Następnie przewracamy omlet i smażymy jeszcze 1-2 minuty z drugiej strony. Smażymy na małym ogniu do czasu aż omlet się zetnie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2020/01/29/omlet-biszkoptowy/