Składniki: ( składniki na tortownicę 24 cm lub mniejszą blaszkę 20x25) * jajka 3 L lub 4 M * kubeczek jogurtu naturalnego 180 g * mąką tortowa 3 kubeczki * cukier kubeczek * olej kubeczek * proszek do pieczenia łyżeczka pełna * czereśnie 300 g * mąka pszenna+ mąka ziemniaczana ( po 1/2 łyżeczki każdej do obsypania czereśni) * cukier puder do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Czereśnie wypestkować a następnie posypać odrobiną mąki pszennej wymieszanej z ziemniaczaną ( ok. pół łyżeczki każdej mąki). W osobnej misce łączymy suche składniki: przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Wszystkie przepisy będą dostępne na mojej stronie na Facebooku zachęcam do polubienia :) /https://www.facebook.com/KulinarneePrzygody/