- około 1,5 kg płatu surowego boczku bez skóry - 4 ząbki czosnku - 3 łyżeczki suszonego majeranku - 1 łyżeczka słodkiej papryki - musztarda Dijon - 100 ml piwa miodowego - pieprz - sól Mięso natrzyj z obu stron musztardą, majerankiem, papryką, solą, pieprzem oraz startym czosnkiem. Sos chrzanowy - 100 ml śmietany 18% - 1 łyżka majonezu - 2 łyżki tartego chrzanu - 1 łyżeczka soku z cytryny - pieprz, sól Po upływie tego czasu zdejmij górną pokrywę naczynia żaroodpornego i piecz do momentu, aż skórka boczku się zarumieni.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/01/23/pieczona-rolada-z-boczku-z-sosem-chrzanowym/