Składniki: 450 g obranych i oczyszczonych krewetek 100 g panierki Panko 100 g wiórków kokosowych 2 jajka ½ szklanki mąki pszennej sól, pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: W garnku podgrzewamy olej do głębokiego smażenia. Każdą krewetkę obtaczamy w mące, następnie w rozmąconym jajku, a na koniec w Panko i wiórkach. Moja miłość do krewetek nie ma granic, a skoro już wpadła w moje ręce większa ilość to postanowiłam to wykorzystać 🙂 W dużej misce łączymy panierkę Panko i wiórki, odkładamy je na bok. Dlatego dziś mam dla Was przepis na kokosowe krewetki, które są po prostu pyszne. W mniejszej miseczce przygotowujemy mąkę, a w następnej rozkłócamy jajka. Zapanierowane krewetki wrzucamy partiami po kilka sztuk do rozgrzanego oleju i smażymy ok. 2-3 minuty do uzyskania złotego koloru.