Muffinki dyniowo-jabłkowe

Magdalena
Ciasta
17.01.2020 20:27
Muffinki dyniowo-jabłkowe

Składniki (w temperaturze pokojowej) proporcje na ok 15 szt. - mąka pszenna, 250 g - proszek do pieczenia, 1,5 łyżeczki - soda oczyszczona, 1 łyżeczka - przyprawa do piernika, 2 łyżeczki - cukier, 130 g - sól, szczypta - purée z dyni, 200 g (przepis TUTAJ) - jajka, 4 szt. - olej rzepakowy, 200 ml - jabłko, 1 szt. (średnie) Wyśmienite, wilgotne, cudownie pachnące jesienią muffinki z dodatkiem purée z dyni, jabłka oraz przyprawy korzennej. - Następnie dodajemy purée z dyni, obrane i starte na dużych oczkach jabłko oraz cukier. - W jednej misce mieszamy suche składniki: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawę do piernika i szczyptę soli. Smacznego 😉 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 - W drugiej misce roztrzepujemy jajka i mieszamy je z olejem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/muffinki-dyniowo-jablkowe/