Składniki (na 2 duże porcje lub 4 mniejsze): mleko, 2 szklanki płatki jaglane, 1 szklanka masło orzechowe (najlepiej z drobinkami orzechów), 1 łyżka kakao gorzkie, 1 łyżeczka miód, 2 łyżki ulubione owoce, u mnie borówki Gotową masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy łyżkę miodu – dokładnie mieszamy, do drugiej dodajemy kakao i łyżkę miodu – dokładnie mieszamy. Wykonanie Mleko z płatkami gotujemy na małym ogniu, często mieszając przez ok 3-4 min. Przekładamy na przemian warstwę ciemną i jasną do pucharów, a na wierzchu dekorujemy ulubionymi owocami. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Masa powinna być dość zwarta, w razie potrzeby aby ją zagęścić dosypujemy płatków jaglanych, bądź by rozrzedzić dodajemy mleka podczas gotowania. * Słodkość regulujemy miodem, dla mnie 2 łyżki są ok, ale dostosujcie jego ilość do swojego smaku 😉