Wafle kokosowe

Anna
Desery
19.01.2020 16:11
Wafle kokosowe

Dieta: wegetariańska pół kostki masła - 100 g 4 pełne łyżki cukru - 50 g do 0,5 szklanki mleka - około 120 ml 0,5 szklanki wiórków kokosowych - 50 g 1 szklanka mleka w proszku - 120 g 2 łyżki soku z cytryny 100 g gotowych wafli suchych bez cukru Andruty Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. przepis W rondelku umieść pół kostki masła, cztery łyżki cukru, niecałe pół szklanki mleka oraz pół szklanki wiórków kokosowych. Po złożeniu wszystkich wafli zawijam je w folię i odkładam na minimum 2 godziny do lodówki lub w inne chłodne miejsce. Bardzo lubię używać małych, cienkich wafli o drobniejszej kratce, które zazwyczaj kupuje się w paczkach w kształcie słupka. Jeśli nałożysz na wafle jeszcze ciepłą masę, to wafle wsiąkną wilgoć z kremu i zrobią się miękkie. Wafle trzymaj w chłodnym miejscu, zawinięte w folię. Moje wafle kokosowe z mlekiem w proszku to sprawdzony i dobrze znany przepis. Liczba porcji: 21 ciastek ze 100 gramów wafli Kaloryczność kcal: 110 w 1 ciastku Bywają wafle okrągłe i duże kwadratowe oraz małe wafle cięte, których użyłam użyłam ja. Do zrobienia wafli kokosowych polecam użyć gotowych wafli suchych bez cukru. Sięgnęłam po mleko pełnotłuste (zarówno zwykłe jak i te w proszku) oraz prawdziwe masło. Szykowane są z prawdziwego masła i mleka oraz wiórków kokosowych. Kalorie policzone zostały ze składników, których ja użyłam w przepisie. Sprzedawane są w różnych kształtach oraz o różnej gramaturze. Po tym czasie można już kroić wafelki w pojedyncze ciastka dowolnej wielkości. Na koniec dodaj dwie łyżki świeżo wyciskanego soku z cytryny. Dodatkowy czas: 20-30 minut na studzenia masy kokosowej do wafli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aniagotuje.pl/przepis/wafle-kokosowe