Polędwiczka wieprzowa w sosie z suszonych pomidorów

Magdalena
Obiad
18.01.2020 19:30
Polędwiczka wieprzowa w sosie z suszonych pomidorów

Składniki Porcja dla 2 osób polędwiczka wieprzowa, 1 szt. pomidory suszone w zalewie, 7-8 szt. cebula, 1 szt. czosnek, 2 ząbki bulion warzywny, 250 ml (przepis TUTAJ) rozmaryn świeży, 2 gałązki liść laurowy, 2 szt. sól i pieprz grubo mielony, do smaku olej z zalewy z suszonych pomidorów, do smażenia śmietana 18% do zup i sosów, 250 ml ser pleśniowy Blue, 100 g Wykonanie Polędwiczkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, na który wrzucamy gałązkę rozmarynu i smażymy mięso na złoty kolor z obu stron. Kiedy mięso jest zrumienione, na patelnię dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i plastry czosnku, które wyjęliśmy z marynaty. Dolewamy bulion (1 zamrożoną domową bulionetkę zalewamy 250 ml gorącej wody, mieszamy aż powstanie bulion warzywny), Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, przykrywamy pokrywką i gotujemy 20 minut na małym ogniu. Aromatyczna polędwiczka wieprzowa w delikatnym, kremowym sosie z suszonymi pomidorami. Następnie kroimy w ok 2 cm plastry i lekko spłaszczamy dłonią. Całość smażymy na średnim ogniu około 2-3 minut. Tak zamarynowane polędwiczki wkładamy do lodówki na ok 1 godzinę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/poledwiczka-wieprzowa-w-sosie-z-suszonych-pomidorow/