Ciasto Milky Way - składniki na biszkopt: - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao Ciasto Milky Way - składniki na masę: - 0,5 szklanki mleka - 3/4 szklanki cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego (około 16 g) - 200 g miękkiego masła - 2 szklanki mleka w proszku Ciasto Milky Way - składniki na polewę: - 100 g masła - 1/4 szklanki mleka - 0,5 szklanki cukru - 4 łyżki kakao Jak zrobić ciasto Milky Way? - Miękkie masło dokładnie zmiksuj i wciąż miksując dodawaj naprzemiennie małymi porcjami, łyżka po łyżce, mleko z cukrami i mleko w proszku. Ciasto najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej, dlatego na 30 minut przed podaniem warto wyjąć je z lodówki. Pyszne, rozpływające się w ustach ciasto składające się z kakaowego biszkoptu, mlecznego kremu i polewy czekoladowej. Ciasto wylej na blachę, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 30 minut. Na wolnym ogniu zagotuj mleko z cukrem i cukrem waniliowym. - Na pierwszy blat biszkoptu wyłóż mleczny krem i przykryj drugim blatem ciasta. - Formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. - Biszkopt pozostaw do ostudzenia, a następnie przekrój go na dwa blaty.