Składniki Porcja dla 2-3 osób pierś kurczaka, 1 podwójna mrożonka – marchewka z groszkiem, 450-500 g bulion, 0,5 l masło, 2 łyżki mąka, 2 łyżeczki śmietana 18%, 250 ml sól i pieprz, do smaku Wykonanie Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w większą kostkę. Na rozgrzane w głębokiej patelni masło wrzucamy pokrojonego kurczaka i smażymy na niedużym ogniu, często mieszając, do momentu kiedy zmieni kolor na jasny – nie rumienimy mięsa. Lekkie, delikatne w smaku danie, które przygotujecie szybko i łatwo. Delikatny, soczysty kurczak w kremowym sosie z dodatkiem marchewki i groszku to idealny pomysł na pyszny obiad. Propozycja podania: z ryżem lub ziemniaczanym purée Smacznego 🙂 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉