Kurczak Kung Pao

Malgorzata
Obiad
17.01.2020 11:37
Kurczak Kung Pao

Składniki: 1 średnia cukinia pokrojona na pół i następnie w plastry Składniki na sos: Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki sosu i odstaw. Do tej samej patelni dodaj więcej oleju jeżeli to konieczne, cukinię, paprykę i papryczki chili i smaż mieszając 2-3 minuty lub do momentu, aż warzywa będą podsmażone jednak wciąż chrupiące a kurczak odpowiednio dosmażony. Rozgrzej dużą patelnię na większym ogniu, dodaj olej i kurczaka i smaż przez 5–6 minut lub do zrumienienia. Dziś proponuję szybkie i sycące danie, szczególnie przydatne w zabieganym tygodniu lub w szczególnie leniwym dniu. Dodaj pozostały sos i orzechy ziemne lub nerkowce, wymieszaj i gotuj, aż sos zgęstnieje.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/kurczak-kung-pao-kung-pao-chicken/