Składniki mięso mielone, 500 g (u mnie drobiowe) jajko, 1 szt. cebula, 1 szt. czosnek, 1 ząbek bułka, 1 szt. (mała, czerstwa) mleko, do namoczenia bułki koperek, 1 pęczek mąka, do zagęszczenia sosu śmietanka 18% do sosów sól i pieprz majeranek liść laurowy, 2 szt. ziele angielskie, 2-3 ziarna bulion, 1,5 l Z powrotem wrzucamy klopsy i gotujemy na małym ogniu ok. 20 min., od czas do czasu mieszając, żeby zredukować sos. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Formujemy nieduże mięsne kulki (jeśli mięso klei się do rąk wystarczy je zwilżyć wodą) i wrzucamy do gotującego się bulionu. W kubku rozrabiamy wodę z mąką i śmietaną oraz szczyptą soli, do zagęszczenia sosu. Do odpowiednio zagęszczonego sosu wrzucamy pokrojony koperek, liść laurowy, ziele angielskie i mieszamy.