Składniki: (porcja dla 2-3 osób) 2 czubate szklanki ugotowanego wcześniej ryżu (tyle mi zostało z innego dania, możecie dać mniej, wówczas starczą 2 większe jabłka) 3 większe jabłka cynamon mielony – u mnie od Skworcu około 2 łyżek cukru (można dać więcej lub mniej w zależności od słodkości jabłek) 2 łyżki masła sok z cytryny Przygotowanie: Na patelni rozpuszczamy masło. Szybki ryż z jabłkami i cynamonem Dziś zapraszam Was na mój ulubiony, szybki ryż z jabłkami i cynamonem. Moja rodzina uwielbia taki ryż z jabłkami i cynamonem z patelni. Następnie dodajemy nasz ugotowany ryż, mieszamy i smażymy całość jeszcze z 2-3 minuty. Dodajemy obrane i starte na grubych oczkach jabłka, skrapiamy je delikatnie sokiem z cytryny, mieszamy. Następnie posypujemy je 1-2 łyżkami cukru i cynamonem (po całej powierzchni, ilość dostosować do upodobań).