Składniki: - biała fasola (1 puszka) - 100 g płatków quinoa (komosy ryżowej) - 50 g zmielonych pestek słonecznika - 2 łyżeczki masła orzechowego - pół pęczka natki pietruszki - sól, pieprz - łyżeczka curry - pół łyżeczki kurkumy - łyżeczka zmielonego kminu rzymskiego Płatki komosy ryżowej zaparzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pestki słonecznika mielimy w młynku do kawy (w takim młynku w którym kawy nie mielę ;)). Pestki słonecznika mielimy w młynku do kawy (w takim młynku w którym kawy nie mielę ;)). Podajemy na ciepło z warzywami do obiadu lub jako przekąskę z sałatką. Podajemy na ciepło z warzywami do obiadu lub jako przekąskę z sałatką. Kulki, kuleczki, zraziki, kotlety wegetariańskie - obojętnie jak je nazwiemy spełniają swoją funkcję jako alternatywa dla mięsa na obiad. Płatki komosy ryżowej zaparzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wszystkie składniki dorzucamy do fasolki, przyprawiamy i mieszamy ręką (najlepiej użyć rękawiczki, gdyż kurkuma zabarwi nam rękę). Wszystkie składniki dorzucamy do fasolki, przyprawiamy i mieszamy ręką (najlepiej użyć rękawiczki, gdyż kurkuma zabarwi nam rękę).