Składniki na strogonowa drobiowego: ok. 700-800 g filetów z piersi kurczaka 400 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 400 g pieczarek niewielka cebula papryka czerwona 3 ogórki konserwowe 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego (80 g) 2 łyżeczki musztardy (dałam stołową, może też być ostrzejsza jeśli lubicie) 3 łyżki śmietany 30% sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka ostra, papryka wędzona, suszona natka pietruszki Przygotowanie Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błon i tłustych kawałków i kroimy w paski. Gulasz w tej wersji jest tani, szybki do zrobienia, a do tego lżejszy, delikatniejszy w smaku i zawiera mniej kalorii niż tego klasyczna wersja. Strogonow drobiowy z piersią kurczaka to pyszne danie jednogarnkowe powstałe na bazie tradycyjnego boeuf strogonowa. Jest to świetna propozycja na smaczny i sycący obiad dla całej rodziny albo imprezowe danie na ciepło. Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucamy kurczaka i podsmażamy przez chwilę.