Ciasto pomarańczowe z recyklingu

Ola
Ciasta
13.01.2020 15:38
Ciasto pomarańczowe z recyklingu

Ciasto pomarańczowe z migdałami - składniki 2 jajka 200 g cukru pudru 125 ml oleju - słonecznikowy, rzepakowy lub winogronowy 3-4 krople aromatu pomarańczowego 240 g pulpy pomarańczowej z wyciskarki 60-70 ml soku wyciśniętego z pomarańczy 50-75 g bardzo drobno posiekanych lub zmielonych migdałów 200 g mąki pszennej tortowej lub uniwersalnej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu, ale można więcej duża szczypta soli cukier puder i płatki migdałów lub lukier i smażona skórka pomarańczowa do dekoracji Ciasto pomarańczowe z migdałami przepis Ciasto pomarańczowe z migdałami i cynamonem smakuje obłędnie o każdej porze roku. Ciasto pomarańczowe z migdałami przepis Cztery FajeryCiasto z pulpy pomarańczowej z wyciskarki to nasz sposób na to, aby uniknąć marnowania żywności. Wówczas dodajemy 30 ml soku i 30 ml likieru pomarańczowego.- proporcje na tortownicę o średnicy 20-22 cm lub keksówkę o wymiarach 30x10 cmwszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowejPulpę pomarańczową blenduję z sokiem pomarańczowym do chwili uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Ciasto pomarańczowe z migdałami przepis na ciasto z pulpy z wyciskarki Pijemy bardzo dużo soków, wyciskamy je prawie codziennie, ale po przygotowaniu soków pozostaje nam pulpa, którą można wykorzystać na tysiące sposób - przepis na ciasto pomarańczowe jest jednym z nich. W przypadku wytłoczyn z mojej wyciskarki - Ronic Zyle WSJ Semi professional pulpa jest bardzo dobrze odciśnięta, dlatego aby uzyskać odpowiednią konsystencję masy pomarańczowej dodaję do niej niewielką ilość soku pomarańczowego. Dno formę o średnicy 20-22 cm wykładam papierem do pieczenia, a boki smaruję cieniutko masłem i obsypuję mąką krupczatką lub tartą bułką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.czteryfajery.pl/2020/01/ciasto-pomaranczowe-z-migdaami.html