Składniki: (3 porcje) - 125 g. makaronu kokardki - 3 łyżki oliwy z oliwek - 2 cebule - 2 łyżki octu balsamicznego - 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego - 1 łyżka sosu sojowego - 3/4 szkl. czarnych oliwek - 1/4 szkl. pestek słonecznika - 1 łyżka posiekanej drobno mięty - 1/2 szkl. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę i smaż około 3 minut. startego sera długodojrzewającego Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Przed podaniem posyp resztą słonecznika i startym serem. Wsyp ugotowany makaron aby się podgrzał i przeszedł smakiem, wymieszaj.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/01/kokardki-z-balsamiczna-cebulka-i.html