JAMBALAYA Z KURCZAKIEM I CHORIZO

Beata
Obiad
13.01.2020 10:26
JAMBALAYA Z KURCZAKIEM I CHORIZO

Polecam i miłego dnia życzę wszystkim :-) Składniki: 2 filety z kurczaka około 200 g kiełbasy chorizo 250-300 g ryżu w czerwona cebula 3-4 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 papryczki chilli 4 łodyżki selera naciowego 2 pęczki szczypiorku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka masła 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego sól pieprz świeża kolendra 1. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w paseczki. 2. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę, jak się zeszkli dodajemy czosnek i kurczaka. Kiełbasę obieramy z osłonki i kroimy w plasterki, kurczaka w kostkę. Teraz wlewamy bulion, dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, obie papryki i papryczkę chilli. 3. Wsypujemy ryż i podsmażamy wszystko 2 minuty. Smażymy około 2-3 minuty. Jak sos się nam zagęści dodajmy posiekany szczypiorem, doprawiamy solą i pieprzem. Papryki w kostkę, seler naciowy też.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2020/01/jambalaya-z-kurczakiem-i-chorizo.html